Natuurlijke remedies voor erectiestoornissen

Erectiestoornissen zijn het onvermogen om de penis voldoende stevig te maken voor penetratie.

Meest voorkomende oorzaken

De meest voorkomende redenen voor ED zijn de aanwezigheid van zenuw-, arteriële, musculaire of fibreuze laesies. Ziekten zoals diabetes, multiple sclerose, arteriosclerose, psoriasis, of pathologieën van de bloedvaten of neurologisch weefsel. 

Chirurgische ingrepen zoals prothesen, blaas- of buikoperaties kunnen de ziekte ook uitlokken.

Bepaalde medicijnen zoals antihistaminica, haloperidol en andere antipsychotica, of cimetidine kunnen de ziekte ook uitlokken.

Het vermijden van erectieproblemen is mogelijk als je weet hoe je het moet doen

Moeilijkheden met erecties zijn iets waaraan een groot deel van de mannelijke bevolking lijdt. Volgens regelmatige enquêtes van de National Ambulatory Medical Care afdeling in de VS zijn er naar schatting tussen de 20.000.000 en 30.000.000 Amerikanen met ED-gerelateerde disfunctie.

Hoewel het a priori iets is dat met ouderdom wordt geassocieerd, is dit niet altijd het geval, aangezien de stoornis verschillende oorsprongen kan hebben. Onder hen zijn aandoeningen waarbij de bloedstroom is veranderd een van de meest voorkomende triggers.

Waarom treden erectieproblemen op?

Impotentie” werd van oudsher beschouwd als iets dat schaamte en schande veroorzaakte en het aanzien van mannen ondermijnde, in een maatschappij die functioneert op basis van geseksualiseerde prototypen: vrouwen moeten sexy, sensueel en met opvallende rondingen zijn; mannen moeten seksueel “een echt beest” zijn, “een seksuele machine” die in staat is tot allerlei vormen van erotisch vertoon, en een lange reeks van algemeen aanvaarde standpunten.  

Aanverwant artikel: Kopen Levitra van bayer online apotheek in België tegen een goede prijs

Het wordt nu echter aanvaard als een kwaad van onze tijd, een gevolg van het hoge levenstempo waaraan wij dagelijks worden blootgesteld.

Is het mogelijk om erectiestoornissen te voorkomen?

Gelukkig kan dit in veel gevallen worden vermeden door enkele van onze dagelijkse gewoonten aan te passen, aangezien deze in hoge mate bepalend zijn voor ons welzijn en onze gezondheid.

Als voorbeeld kan het geval van de levensverwachting worden genoemd. Slechts 25% van onze levensduur houdt verband met genetische overerving, de overige 75% is te danken aan de manier waarop we ons leven leiden. Dit betekent dat een goede manier om bepaalde aspecten, waaronder ED, te voorkomen grotendeels van onszelf zal afhangen.

Natuurlijke producten – een onmisbaar hulpmiddel om de mannelijke kracht te vergroten!

Om lichaam en geest in optimale conditie te houden, is er niets beter dan een beroep te doen op natuurlijke producten, die binnen ieders bereik liggen. De resultaten zullen u verbazen!

Acupunctuur

Volgens verschillende wetenschappelijke studies is deze techniek uiterst doeltreffend om de erectie te bevorderen.

Mediterraan dieet

We weten dat het beroemde mediterrane dieet heilzaam is op vele manieren, waaronder erectieproblemen! De combinatie van groenten, eiwitten en allerlei soorten fruit maken het tot de beste optie om het hart- en vaatstelsel te beschermen, en als het goed is voor het hart, is het ook goed voor het voortplantingsstelsel!

Rode ginseng

Ginseng heeft super eigenschappen. Onder andere verhoogt het de seksuele kracht in die mate dat het zelfs de beroemde blauwe pil kan vervangen.

Relax

Haast, angst en stress zijn niet bepaald de beste bondgenoten om het libido te verhogen. Het is zeer wenselijk tijd voor uzelf te nemen. Een wandeling of een paar minuten per dag besteden aan meditatie en activiteiten die u in staat stellen uw geest leeg te maken, is heilzaam voor het hele organisme.

Niet roken

Studies aan prestigieuze Amerikaanse universiteiten tonen aan dat roken niet alleen slecht is voor je longen – het is ook slecht voor je geslacht! Hoe meer sigaretten u rookt, hoe meer kans u maakt op ED.

Matige lichaamsbeweging

Een zittende levensstijl is slecht voor de bloedsomloop. Integendeel, hoe meer lichaamsbeweging we hebben, hoe beter het bloed circuleert en hoe beter het verdeeld wordt naar elk van de organen, ook naar het mannelijk orgaan. Als u last heeft van erectieproblemen, kunt u beter kiezen voor andere sporten dan fietsen, aangezien het zadel het probleem kan verergeren.

Geneeskrachtige kruiden

Sommige kruidenproducten, zoals ginseng, zijn echt effectief tegen erectiestoornissen. Een ander “magisch” product is arginine. Aanbevolen wordt dit aminozuur in te nemen via voedingsmiddelen die het bevatten, zoals gevogelte, melk of sommige noten, of in voedingssupplementen, verkrijgbaar bij kruidendokters.

Heb zo vaak mogelijk seks

Het is wetenschappelijk bewezen dat mannen die vaker seks hebben, minder kans hebben op impotentie. 

De tien (natuurlijke) geboden om erectiestoornissen te voorkomen

Het voorkomen of elimineren van erectieproblemen is mogelijk, gewoon door het veranderen van uw dagelijkse gewoonten – hier zijn de 10 sleutels tot succes!

 1. De extra kilo’s op afstand houden
 2. Gezonde en evenwichtige voeding
 3. Doe regelmatig aan matige lichaamsbeweging
 4. Verminderen of terugschroeven van alcoholgebruik
 5. Het noodzakelijke aantal uren slaap krijgen
 6. Het cholesterolgehalte op peil houden
 7. Hypertensie vermijden
 8. Beheersing van diabetes
 9. Vermijden van stress
 10. Geniet van seks!

Een gezonde levensstijl is de beste therapie om ziektes te vermijden en volop van seks te genieten. Raadpleeg bij elk teken van afwijking een specialist om risicofactoren uit te sluiten, de oorzaken op te sporen en zo snel mogelijk te verhelpen. Preventie is het beste medicijn!

 • Auteur van het artikel

Stijn Verhagen
0
  0
  Uw Mandje
  Uw mandje is leegTerug naar Winkel