Ovulatie Kalender, ovulatie calculator en vruchtbare dagen: symptomen en tests

Als je ervan droomt zwanger te worden, wacht er een bondgenoot op je: de ovulatie calculator. Weten wanneer de eisprong plaatsvindt en hoe lang deze duurt, is van groot belang om het doel van zwangerschap te bereiken. Concupiscent ontmoetingen in de aanloop naar de ovulatie kunnen ook leiden tot bevruchting omdat het sperma in staat is tot 48 uur te overleven dankzij de omstandigheden die worden geboden door de geslachtsklieren en het hele seksuele netwerk van de vrouw. Conclusie? Alle meningen wijzen in dezelfde richting: als u op zoek bent naar bevruchting van de moeder, is de vruchtbaarheidskalender van essentieel belang om de zwangerschapsteststrips positief te laten zijn. 

Wat is ovulatie en hoe ontwikkelt het zich in de vrouwelijke anatomie? 

Het proces waarbij een rijpe eicel de eierstok verlaat en zich naar de eileiders begeeft, verlangend naar een ontmoeting met een zaadcel om de bevruchting te vergemakkelijken, is het antwoord op de vraag wat de eisprong is. Dit gebeurt meestal in het midden van de cyclus. Als de menstruatie regelmatig is, dag 14. Bij een onregelmatige cyclus (om de 25 of 35 dagen) is het berekenen van de ovulatie ingewikkelder.

De vrouwelijke eierstokken herbergen per definitie ontelbare onrijpe eicel behoudende follikels. Elke menstruatiecyclus rijpt in totaal één tot twee eicellen onder bescherming van hormonen. Hoe gaat deze rijping in zijn werk? Dankzij de folliculaire fases. Dit zijn fasen waarin het lichaam follikel stimulerende hormonen “aanmaakt” om de follikels te stimuleren.

Een paar zullen opgroeien. Vervolgens neemt de weelderige eicel met superieure genen de overhand (daarom maakt vrouwelijke senescentie het moeilijk om chromosomaal onproblematische baby’s te verwekken). De follikels produceren ook oestrogeen om deze resultaten te bereiken: verdikking van het baarmoederslijmvlies en fagocytose van de zwangerschap waardoor het embryo zich kan innestelen.

Ovulatie Symptomen en hoe de datum te leren berekenen

 • Baarmoederlijke afscheiding en slijm lijken abnormaal van textuur en manifestatie. Zo verandert bijvoorbeeld de consistentie van de vaginale afscheiding, terwijl het baarmoederhalsslijm overvloedig, draderig en helder wordt.
 • Pijn in de onderbuik of in de nieren. Het zogenaamde hypogastrische ongemak, in het gebied waar de eisprong voelbaar wordt, is vrij typisch.
 • De borsten ondervinden onverwachte veranderingen of pijn. Het is vergelijkbaar met wat er gebeurt tijdens de borstvoeding – pinnen en naalden of de perceptie van een pijnlijke borst.
 • Het libido neemt vurig toe als gevolg van de hormonale versnelling, die wordt gewijzigd, evenals de lichaamstemperatuur. De eisprong is niets meer dan een manier van de natuur om je over te geven aan wellustige ontmoetingen en nakomelingen te verwekken om jezelf biologisch in stand te houden.
 • Emotioneel is instabiliteit een veel voorkomend patroon. Men ervaart deze periode met extreme gevoeligheid en een sterke emotionele lading. Onmiskenbare tekenen van ovulatie zijn een grotere gevoeligheid dan normaal.

Na deze symptomen van de eisprong bij vrouwen, zul je nu willen weten hoe je de maankalender kunt gebruiken zodat de erotische uitwisseling bevorderlijk is voor de bevruchting. Er zijn 6 dagen van maximale vruchtbaarheid als we rekening houden met de halfwaardetijd van het sperma en de eicel, dus is het van essentieel belang om te detecteren wanneer de volgende ovulatie zal plaatsvinden.

Het gaat erom het gemiddelde van je cyclussen te nemen en 14 dagen af te trekken sinds je laatste bloeding. Als je om de 35 dagen bloedt, trek je er 14 van af om te ontdekken dat de 21e de perfecte tijd is om je menstruatie te beëindigen over 9 maanden. Als uw menstruatiecyclus echter hyper regelmatig is of helemaal niet in het begin van de cyclus (om de 36 dagen), zal een evaluatiekaart niet erg vruchtbaar zijn.

Tijdschema van een menstruatieperiode met ovulatie

Hoe de ovulatie calculator werkt op de kans op zwangerschap

Over het algemeen zijn de meningen over de ovulatiekalender als een degelijk hulpmiddel om zwanger te worden, positief. Maar het is niet wonderbaarlijk. Niets in dit leven kan 100% worden gegarandeerd, laat staan zwangerschap (hoezeer het vruchtbaarheids peil ook stijgt).

Hoe lang de menstruatie duurt is niet van belang en bruin bloed mag evenmin in de telling worden meegenomen. Om de kans op zwangerschap te vergroten, moet de kaart dus correct zijn opgebouwd. Ook het gebruik van een test of een vruchtbaarheidstest voor koppels is een prijs die u moet betalen als u al meer dan 12 maanden niet zwanger kunt worden (of als de vrouwelijke partner ouder is dan 35, want vóór de leeftijd van 40 jaar zijn er meer kansen op het bereiken van de gewenste zwangerschap).

Hoe weet je betrouwbaar je vruchtbare dagen met een ovulatie kalender

Een goede kennis van welke dagen vruchtbaar zijn, is een betrouwbare indicator voor zwangerschap. De almanak is een nauwkeurige indicator, maar u moet ook met andere aspecten rekening houden. Pre Ovulatie kan ook vruchtbaar zijn (omschrijft de dagen voor en na de ovulatie). Wat betekent het? Dit betekent dat een vroege of late eisprong een verrassing kan zijn tijdens een vroege geslachtsgemeenschap. Aan het eind van de menstruatiecyclus is de kans op zwangerschap bijna nul, maar onmogelijk? Nooit! Dus zelfs als u borst- of nierpijn vaarwel hebt gezegd en denkt dat het allemaal verleden tijd is, is vertrouwen en roekeloosheid geenszins voorbeeldig gedrag.

Lovegra en ovulatietest om het beste uit uw vruchtbaarheidskalender te halen

Je kunt vertrouwen op een app om je te helpen je ovulatie in de gaten te houden, maar er zijn ook tests verkrijgbaar in de apotheek tegen een goede prijs. Hiermee kunt u uw kansen op zwangerschap meer dan verdubbelen, omdat sommige in staat zijn de 2 dagen van piekvruchtbaarheid op te sporen. De test spoort veranderingen in het luteïniserend hormoon (LH) op. Je kunt je eisprong ook stimuleren met Lovegra, een veilig medicijn, hoewel de mogelijke bijwerkingen vervelend kunnen zijn: opgeblazen gevoel in de maag, misselijkheid, verhoogde hartslag of zwevende plekken in je gezichtsvermogen…. Maar maak je geen zorgen, ze ontwikkelen zich zelden!

 • Auteur van het artikel

Stijn Verhagen
0
  0
  Uw Mandje
  Uw mandje is leegTerug naar Winkel